Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 5yd2q6
(Skriv inn koden over.)

 

Ung til ung-metoden styrkes

Landsforeningen Ungdom & Fritid har fått midler av Rusmiddeldirektoratet til å utvikle ung til ung-metoden i det rusforebyggende arbeidet. Nå skal voksne ledere kurses i metoden.

Landsforeningen Ungdom &Fritid (LUF) har fått bevilget 100.000 kroner, og midlene skal brukes til et veiledningshefte for de voksne i prosjektet.

– Vi er glade for å ha mottatt disse midlene, slik at vi kan fortsette å utvikle metoden til den fungerer slik vi ønsker, sier Gro Terese Bugge, opplærings- og informasjonskonsulent i LUF.

– De unge som skal ut "i felten" er avhengig av en klar og trygg voksen i bakgrunnen, sier Bugge. Prosjektet har vært prøvd ut i to fylker i 1998. Erfaringer viser at der den voksne har hatt engasjement og tro på fra-ung-til-ung-formidlingen, har også metoden vært vellykket. Men enkelte voksne har manglet kunnskap om hvordan det er best å veilede. Dette har virket hemmende på noen av gruppene som har vært etablert, slik at de unge etter hvert har gitt opp.

– Vi ønsker derfor å utvikle klare kriterier som den voksne kan drive veiledningen etter. Den endelige metoden vil vi så tilby våre medlemmer, som en måte å drive rusforebyggende arbeid på i kommunene, sier Bugge.

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
08.03.2000

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)