Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 574155
(Skriv inn koden over.)

 

Barna ønsker "hvit" jul

I disse dager pågår AlkoKutt sin julekampanje. I årets kampanje setter AlkoKutt fokus på at barn og ungdom trives best i situasjoner uten alkohol.

AlkoKutt er en kampanje som sier at noen ganger passer det ikke med alkohol. Bak AlkoKutt står en bredde av organisasjoner med til dels ulikt syn på alkohol. Men det alle er enige om er at det finnes situasjoner der alkohol ikke har noen plass. Derfor har de definert 8 alkoholfrie soner, for å sikre trygghet, sikkerhet og trivsel for alle.

Noen ganger passer det ikke

- AlkoKutt ber voksne om å reflektere over situasjonen når de skal drikke alkohol. Vi sier ikke at man aldri skal drikke, men at noen ganger passer det ikke, sier daglig leder Trine Stensen Lunde og legger til: - AlkoKutt oppfordrer alle til å tenke alternativt i jula. Julen er først og fremst barnas høytid, med gaver, julemat og familiehygge. For mange voksne er en del av denne tradisjonen knyttet til alkohol. Men for barn kan voksnes drikking oppleves vanskelig og ubehagelig, selv om de voksne mener de drikker moderat.

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
11.03.2001

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)