Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 8quq33
(Skriv inn koden over.)

 

Foreldrene har ansvaret.

Foreldrene har ansvaret for at danske barn og ungdom har europarekord i alkoholforbruk er hovedkonsklusjonen i en undersøkelse som den danske Sundhedstyrelsen presenterte i forbindelse med sin årlige anti-alkoholkampanje

I undersøkelsen er det gjennomført omfattende intervjuer med barn og unge. Intervjuene viser at voksne har klare holdninger til barn og alkohol, men de har det svært vanskelig med å formidle dem videre til egne barn. Halvparten av de voksne mener ungdom bør vente til de er fylt 18 år med å drikke alkohol.

Spesialkonsulent Kit Broholm i den danske Sundhetsstyrelsen mener undersøkelsen viser at foreldrene gjerne vil påvirke sine barns holdninger til alkohol. Hun understreker at skal barn og unges alkoholvaner endres, må foreldrene gå frem med et godt eksempel. Det er en klar tendens til at ungdom drikker mer dersom foreldrene gir dem lov eller er likegyldig. Hun sier danske foreldre i årevis har trodd at de kunne lære barna å drikke med måte. Det er klart dokumentert at det kan de ikke.

Årets alkoholkampanje fokuserer derfor sterkt på foreldrenes rolle.

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
23.03.2002

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)