Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: er0q41
(Skriv inn koden over.)

 

Mindre beruselse hos ungdom med strenge foreldre

Flere undersøkelser viser at tydelige foreldre fører til mindre rusbruk blant de unge. Ungdom trenger foreldre som setter klare grenser og som bryr seg om når barna skal være hjemme og hvem de er sammen med.

Bergensklinikkens nye undersøkelse blant 1700 ungdomsskoleelever viser at alderen for alkoholdebut er uendret (14 år). Det er likevel svært positivt at det er mindre fyll blant guttene enn før. Totalt har 55 prosent av alle 10. klassinger aldri vært tydelig beruset, mens det samme gjelder 80 % av 8. klassingene. Dette er en positiv utvikling sammenlignet med tidligere undersøkelser.

Det kom også tydelig fram at ungdommer som får tydelige grenser drikker og ruser seg mindre. Rusforsker Arvid Skutle sier at det viktigste er å ha en god dialog med barna og at en ikke bør servere eller la barna få med seg alkohol på fest.

Denne undersøkelsen stemmer også overens med de foreløpige dataene fra en stor undersøkelse i Nord-Trøndelag. Liberale foreldre har seks ganger så stor sjanse for at 13 - 16- åringene deres havner på fylla i forhold til strenge foreldre. 

 

Undersøkelsen i Bergen/Bergensklinikkene: http://www.bergenclinics.no/index.asp?strUrl=1000582i&topExpand=&subExpand=#

Undersøkelsen i Nord-Trøndelag - Artikkel i Dagsavisen: http://www.dagsavisen.no/innenriks/article1300636.ece

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
07.03.2004

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)