Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: f3153t
(Skriv inn koden over.)

 

Kjøper narkotika på skolen

Ungdom oppgir skolen som et sentralt sted å kjøpe narkotika, selv om det mest vanlige er å kjøpe stoff hjemme hos selger.

Landsforbundet mot stoffmisbruk har gjennom TNS Gallup foretatt en undersøkelse blant 400 ungdommer i alderen 15 - 21 år høsten 2005. 16 prosent av disse har prøvd ett eller flere narkotiske stoffer, og i hovedsak er dette hasj eller marihuana.

9 prosent av ungdommene oppgir at det er mulig å kjøpe narkotiske stoffer i eller rundt skolen. Av de som har prøvd narkotika oppgir hele 22 prosent at de har kjøpt narkotika på skolen, mens 15 prosent har kjøpt utenfor eller i nærheten av skolen. Størst salg er det rett utenfor skolegården, men salget foregår også i stor grad rundt i gangene og på toalettet.

Den viktigste forsyningskilden er likevel hjemme hos en selger (34 prosent) eller privatfester (23 prosent). (Dette gjelder de som har prøvd narkotiske stoffer.)

Ungdommene har også blitt spurt om de tror skoens ansatte er kjent med omsetningen og hva de gjør i forholdt il dette. Alle svarene på dette spørmålet er gjengitt i rapporten.

Undersøkelse av omsetting av stoff blant skoleelever - Landsforbundet mot stoffmisbruk

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
21.02.2011

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)