Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 7b4266
(Skriv inn koden over.)

 

En av tre mener gravide kan drikke alkohol

Hele 34 prosent av de spurte mente at gravide kan drikke ett glass øl eller vin til middagen, viser ny undersøkelse gjennomført på oppdrag av Helsedirektoratet. Nå vil Helsedirektoratet nå flere med informasjon om et alkoholfritt svangerskap.

En landsomfattende undersøkelse som Synovate har utført for Helsedirektoratet blant 3514 personer, viser at 1 av 3  mener at en gravid kan drikke ett glass vin eller ett glass øl i en middag. 61 prosent er helt eller delvis enig i påstanden «Når en gravid kvinne drikker, får fosteret samme promille som moren».

Hvert år fødes barn med lettere eller alvorlige skader som skyldes bruk av alkohol under svangerskapet. I tråd med regjeringens opptrappingsplan for rusfeltet, vil Helsedirektoratet sette fokus på anbefalingen om totalavhold for gravide. Det skjer gjennom en relansering av informasjonskampanjen «Alkoholfritt svangerskap».

– Bedre kunnskaper om negative virkninger av alkohol i graviditet trengs. Mange kvinner og menn vet at alkohol kan være skadelig for fosteret. Samtidig viser våre undersøkelser at det er for mange som fortsatt mangler kunnskap og har et for avslappet forhold til å drikke i svangerskapet, sier avdelingsdirektør Jens Guslund i avdeling rusmidler, Helsedirektoratet på Helsedirektoratets nettsider.

I de nasjonale retningslinjene for svangerskapsomsorgen står det: Vi anbefaler at kvinner ikke drikker alkohol i svangerskapet. Alkohol har en skadelig effekt på fosteret.

Les mer om saken >>helsedirektoratet.no

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
28.10.2009

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)