Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: f1407v
(Skriv inn koden over.)

 

Vold og helgefyll

Helgefylla står bak 7 av 10 voldsdommer i Stavanger tingrett. De fleste episodene har utspilt seg i helgene i sentrum.

Stavanger Aftenblad har gått gjennom alle voldsdommene som ble avsagt i Stavanger tingrett i 2008 og fram til oktober 2009. Til sammen er det avsagt 140 dommer for legemsbeskadigelse eller legemsfornærmelse i perioden.

En nærmere analyse av de 94 voldsdommene fra 2008 viser at 46 dommer er en direkte følge av fest og fyll i Stavanger sentrum. Alle voldsepisodene skjedde natt til lørdag, søndag, eller en annen helligdag. 18 dommer, hadde bakgrunn i privatfester utenfor sentrumskjernen. Det betyr at 7 av 10 voldsdommer skjer i forbindelse med bruk av rusmidler i helgene..

3 av 10 av de dømte var under 20 år, - 6 av 10 var under 24 år.

Rode, som , mener det er viktig at politiet følger opp unge voldsutøvere. Han har invitert mange av dem ned på kontoret for personlige samtaler, der han har gitt råd om hvordan de kan benytte seg av hjelpetiltak innenfor helsevesenet.

- Mange av disse er oppegående mennesker som jobber eller studerer. Til vanlig klarer de seg fint, men problemene oppstår gjerne når de drikker mye i helgene, ikke minst når de drikker sprit. Da blir de hissige, provoserer andre og blir lett provoserte selv, forteller Bengt Jacob Rode, leder ordensseksjonen på Stavanger politistasjon til Stavanger Aftenblad.

Les mer om saken i Stavanger Aftenblad >>Tre av ti voldsmenn under 21 år

Les også mer om >>Kriminalitet, - med fokus på ungdom og rusmidler

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
26.11.2009

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)