Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 2ki226
(Skriv inn koden over.)

 

Gode resultater ved naltrekson

En studie psykolog og forsker Nikolaj Kunøe ved Senter for rus- og avhengighetsforskning (Seraf) har gjennomført viser at tre av fire vil fortsette med naltrekson.

60 heroinavhengige fikk operert inn kapsler med det heroinblokkerende middelet naltrekson under magehuden. Alle hadde da vært heroinavhengige i fem-ti år.

Naltrekson er et legemiddel som blokkerer virkningen av opiatstoffer som heroin. Virkestoffet kan bakes inn i oppløselige kapsler som opereres inn under huden. Såret sys igjen med ett sting. Medisinen avgis kontinuerlig og blokkeringen varer opptil seks måneder. Naltrekson kan også tas gjennom sprøyter som kan gi effekt i inntil fire uker, eller i tablettform som må tas hver dag.

Av de 60 som fikk kapsler i implantat, var det tre som ba om å få fjernet dette i testperioden. For øvrig rapporterte ingen av dem egne forsøk på å fjerne kapslene. Av de 60 personene var det 44 som ønsket å fortsette med det heroinblokkerende middelet etter den første prøveperioden på seks måneder. Av disse møtte 31 personer til ny implantering. Frafallet forklares med at motivasjonen i en slik gruppe er skjør. Av de 31 som møtte opp til den nye behandlingsrunden, hadde flertallet da avstand til rusmiljøer.

To forskningsprosjekter ved Senter for Rus- og Avhengighetsforskning er satt i gang for å undersøke om naltreksonkapsler kan hjelpe eks-brukere med å unngå tilbakefall etter en opiatfri periode

Artikkelen finner du i >>Drug & Alcohol Dependence

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
30.09.2010

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)