Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 16h31o
(Skriv inn koden over.)

 

Positiv trend i Bergen

Det er fortsatt en positiv utvikling, dvs nedgang i ungdoms bruk av rusmidler i Bergen. Aldri før har flere unge oppgitt at de drikker lite eller ingen alkohol, viser en undersøkelse gjennomført av Bergensklinikkene.

Stiftelsen Bergensklinikkene har i 2010, på oppdrag fra Bergen kommune Byrådsavdeling for helse og inkludering, gjennomført en undersøkelse blant skoleungdommer i 8. og 10. klasse fra ulike bydeler i Bergen. Tilsvarende undersøkelser har vært gjennomført i 1999, 2002, 2004, 2006 og 2008.

Færre drikker og røyker

I 2010 er det en høy andel unge som er avholdende fra alkohol eller bare har smakt alkohol noen ganger. På 8. trinn er 65 prosent avholdende fra alkohol, og på 10. trinn drikker ikke 40 prosent av guttene og 31 prosent av jentene.

Samtidig er det færre ungdommer som drikker ofte, og færre har vært tydelig beruset. Dermed reduseres også andelen unge som har opplevd vanskeligheter som følge av alkoholbruk.

Etter årtusenskiftet har det vært en kraftig nedgang i røyking blant unge, og denne utviklingen fortsetter i 2010. 96 prosent av ungdommene på 8. trinn røyker ikke. Det har også vært en svak nedgang i snusbruk. Det er relativt få som bruker narkotika inkludert GHB/GBL og  beroligende medikamenter.

I undersøkelsen fremgår det at de fleste foreldre er nokså restriktive i forhold til sine barns alkoholvaner.

Her finner du rapporten >>Ungdom og rusmidler i Bergen 2010

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
15.12.2010

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)