Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 57fugh
(Skriv inn koden over.)

 

Røykere støtter høyere aldersgrense

Hver tredje dagligrøyker støtter høyere aldersgrense for kjøp av tobakk, ifølge en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS).

I følge undersøkelsen som Synovate har gjennomført for SIRUS, er halvparten av dagligrøykerne motstandere av høyere aldersgrense. 17 prosent stiller seg midt mellom enig og uenig. Over 5.000 røykere, eks-røykere og ikke-røykere i aldersgruppen fra 15 år og oppover ble spurt om hva de mener om høyere aldersgrense for å kjøpe sigaretter.

Helsedirektoratet har allerede lansert et forslag om høyere aldersgrense på røyk, og den høye prosentandelen som støtter forslaget overrasker forskerne hos SIRUS.

– Det ser ut til at de tiltakene som er foreslått politisk på området tobakksforebygging nå, så er dette det minst kontroversielle, sier forskningsleder Karl Erik Lund ved SIRUS til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

IDe yngste røykerne er de ivrigste motstanderne av høyere aldersgrense. Lund mener resultatet viser at motstanden øker desto mer involvert man er i røyking.

Helsedirektoratet har foreslått å heve aldersgrensen for salg av tobakk fra 18 til 20 år. Forslaget ligger nå til behandling hos Helse- og omsorgsdepartementet.

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
15.11.2010

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)