Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 63jr5r
(Skriv inn koden over.)

 

Foreldre med høy inntekt drikker mer foran barna

Velstående foreldre drikker oftere alkohol med barna til stede enn foreldre med lavere inntekt. Dette kommer frem i en undersøkelse fra alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL

I november og desember blir det omsatt 58 millioner liter alkohol i Norge. Dette er 6 millioner liter (11 %) mer enn gjennomsnittet for en to måneders periode. Samtidig er jul en periode hvor familien er samlet, og det betyr at barn oftere er tilstede når de voksne drikker. Undersøkelsen fra AV-OG-TIL viser at 80 prosent av nordmenn mener at man ikke bør drikke alkohol foran barn i hverdagen.  Likevel er det kun 57 prosent som mener at man la være å drikke foran barn i selskap og fest.

Undersøkelsen viser at personer med en husstandsinntekt over 1.5 millioner synes det er mer greit å drikke foran barn enn andre.  Dette gjelder særlig på fest. De med høyest inntekt drikker også langt flere enheter på fest foran barna. I den totale befolkningen er det 19 prosent som oppgir at de drikker mellom tre til fem enheter.  Av de spurte som tjener over 1.5 millioner svarer 36 prosent at de drikker det samme. I tillegg oppgir en av fem av de som har husstandsinntekt over 1. 5 millioner at de drikker over 6 enheter på fest med barn til stede.

Kvinner på fest har et ganske likt forhold til alkohol som menn.  Mens 58 prosent av mennene mener man bør la være å drikke alkohol foran barn i festlig lag er det 56 prosent av kvinnene som mener det samme. En av tre menn drikker mer enn tre alkoholenheter på fest når de er sammen med barn. En av fem kvinner gjør det samme.

Undersøkelsen baserer seg på tall fra Synovates store norske forbrukerundersøkelse 2011, og bygger på intervjuer med 3321 personer som har deltatt på fest med barn i løpet av det siste året

 

Les mer >> AV-OG-TIL

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
12.12.2011

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)