Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 628n63
(Skriv inn koden over.)

 

Boklansering: Hvor er den nordiske velferdsstaten på vei?

Hvordan har behandlingen av folkehelsespørsmål forandret seg gjennom de siste 20 årene innenfor områder som alkohol, tobakk, ernæring, narkotika, legemiddel og spillavhengighet? Boka «A welfare policy patchwork – negotiating the public good in times of transition» prøver å gi et svar på dette.

Ulike forskere fra de nordiske landene har bidratt med kapitler i boken, mens Matilda Hellman, Gun Roos og Julius von Wright har vært hovedansvarlig for innholdet i boken. De norske bidragsyterne er Gunnar Sæbø med artikkelen «The regulation of smoking and smokers in Norway 1964-2010», Unni Kjaernes og Gun Roos med «Food and welfare. Nordic nutrition policy and the current paradox of regulating obesity in Norway" og Astrid Skretting med artikkelen «Should heroin treatment be provided in Norway? A look at the political debate”.

Intensjonen med boka har vært å identifisere og belyse utviklinger og trender I folkehelsepolitikken i Norden. Områder som alkohol, tobakk, ernæring, narkotika, legemiddel og spillavhengighet blir presentert i et historisk perspektiv, og man ser på likheter og ulikheter i den nordiske folkehelsepolitikken.

3. desember arrangeres en boklansering i Stockholm, hvor bakgrunnen, ideen og innholdet i boka blir presentert. Arrangør er Nordic Centre for Welfare and Social Issues, som er en avdeling under Nordisk ministerråd. Boklanseringen er åpen for alle, og man kan melde seg på her.

Les mer >> nordicwelfare.org

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
30.11.2012

2020@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)