Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 3oe5h2
(Skriv inn koden over.)

 

Jubileumsbok: 50 år med oppsøkende sosialt arbeid blant ungdom i Oslo

Med Uteseksjonens 50-års jubileum i 2019 markerte vi også oppsøkende arbeid i Oslo sitt jubileum. For denne arbeidsmetoden har blitt benyttet kontinuerlig i sentrum og bydelene siden oppstarten i 1969. Slik sett er Oslo en hovedstad også for oppsøkende sosialt arbeid med ungdom. Få andre byer har satset så systematisk og kontinuerlig på utekontakter.

Jubileet har blitt markert med ulike arrangement gjennom 2019. I år har i tillegg Oslo kommune, gjennom Velferdsetaten og bydelene, satt i gang arbeidet med et utkast til Oslo-standard for oppsøkende arbeid. Dette viser at Oslo kommune ønsker å videreføre og styrke denne innsatsen fremover. 

 

På initiativ fra Kompetansesenter rus – Oslo og Uteseksjonen ble det satt i gang et arbeid med å skrive en bok i anledning jubileet. Boken begynner med Ungdomskontorets arbeid i rusmiljøet i Slottsparken, og beskriver ulike epoker og faglige perspektiv fra da og frem til dagens situasjon, der det nå er oppsøkende tjenester i 13 av Oslos 15 bydeler, samt Uteseksjonen som har omtrent 40 faste stillinger. Boken er ført i pennen av Ola Melbye Pettersen, som også er i ferd med å sammenfatte Oslostandarden for oppsøkende sosialt arbeid med utsatte unge, som lanseres i løpet av våren.

Vi har mye å være stolte av, og mye å bygge videre på.

 

  

Her kan du laste ned boken 50 år med oppsøkende sosialt arbeid i Oslo

Årets Gatenærkonferanse arrangeres 2-3.juni. Mer informasjon finner du HER

Skrevet av:
Børge Erdal, seksjonsleder Uteseksjonen og Henning Pedersen, Seksjonssjef, Kompetansesenter rus - Oslo

Publisert:
10.03.2020

2020@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)