Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 240150
(Skriv inn koden over.)

 

Internettspill og avhengighet

Kunnskapsministeren vil at skolene skal hindre elevene å spille på pc-er på skolene, mens Kulturministeren ønsker å innføre et forbud mot transaksjoner mellom norske banker og utenlandske spillselskaper.

Kulturminister Trond Giske kommer med forslag om å innføre et forbud mot transaksjoner mellom norske banker og utenlandske spillselskaper. Årsaken er at spill via internett blir stadig mer populære. Endel av dem som spiller blir spilleavhengige og endel taper så mye penger at de får finansielle problemer. I tillegg har  regjeringen satt av 12 millioner kroner til tiltak, og et omfattende hjelpeapparat er etabler.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal oppfordrer skolene til å hindre elever fra å spille på pc-er ved skolene, men påpeker samtidig at de ikke vil tvinge skolene til å følge oppfordringen.

Videregående skoler og følkehøyskoler over hele landet mottar i disse dager kampanjemateriell utarbeidet av Lotteritilsynet. Blant annet får skolene informasjon om hvordan de kan hindre elever fra å bruke pc-ene ved skole til gambling på spillsider på nett.

Kampanjen er satt i gang etter at tilsynet har fått rapporter om at pengespill på nettet øker i omfang blant elever i den videregående skolen. Minst 11 000 ungdommer i Norge har problemer med pengespill.

Les mer om saken i Aftenposten >>les mer og her >>les mer

Dagens næringsliv >>les mer

Her finner du mer informasjon om spilleavhengighet >>les mer

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
27.09.2007

2020@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)