Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: y5i57r
(Skriv inn koden over.)

 

«Snakk om spill» – en kampanje for å skape god dialog og spilleregler

Medietilsynet og Lotteritilsynet har sammen utviklet kampanjen «Snakk om spill», for å inspirere så mange som mulig til å snakke sammen om data- og pengespill. Kampanjen består blant annet av en kort film og nettressursen husfred.no. 

Spill er en kilde til glede, men også til irritasjon og bekymring i mange hjem og på mange skoler. Mange bekymrer seg for at spillingen går ut over skolearbeid, fritidsaktiviteter og familierelasjoner. Hvordan stopper vi et lite problem fra å bli større? Hvordan skape god dialog og spilleregler som skaper husfred?

 

Medietilsynet og Lotteritilsynet har sammen utviklet en kampanje for å inspirere så mange som mulig til å snakke sammen om data- og pengespill. Denne har derfor fått navnet «Snakk om spill». Kampanjen frontes av en kort film som setter problematikken på dagsorden og skal få i gang dialog og diskusjon. Kampanjens nettside husfred.no inneholder nyttig informasjon om både data- og pengespill og verktøy som kan tas i bruk i klassen, på foreldremøter eller i hjemmet.

 

Husfred.no tilbyr praktiske verktøy (film, avtale, quiz…) for å finne løsninger som alle kan bli enige om. Her finner man blant annet «Husfredavtalen», som er et nyttig verktøy for å få voksne og barn til å bli enige om spilleregler. Nettsiden viser også vei til hjelpelinjen.no for de som har større problemer med spill.

 

Skolekampanjen «Snakk om spill» er et tiltak i regi av regjeringens handlingsplan mot spilleproblemer 2013-2015. Handlingsplanen er regjeringens verktøy for å arbeide målrettet mot de negative sosiale konsekvensene som pengespill og dataspill kan ha. I handlingsplanen vektlegges blant annet skolen som en viktig arena for å nå ut til barn, unge og foreldre med forebyggende tiltak og informasjon.

 

Kampanjen er allerede i gang, og er klar til å tas i bruk av skoler og hjem. Den 22. september blir det nasjonal lansering av kampanjen, der statsråden vil være til stede og snakke med en skoleklasse om spill og utfordringer knyttet til dette.

 

Gå til nettsiden >> husfred.no

Følg kampanjens aktiviteter på >> facebook

Skrevet av:
Redaksjonen

Publisert:
11.09.2015

2019@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)