Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: c1n62h
(Skriv inn koden over.)

 

Prinsipper for behandling av ruslidelser hos unge – en kunnskapsoversikt

Nasjonal kompetansetjeneste TSB (2016)

Hva er særegent ved behandling og oppfølging av rusproblemer hos unge? I de seneste årene har forskning utvidet forståelsen av behandlingsbehovene hos yngre. Sårbarheten for helseskader av rusbruk er bedre klarlagt og behandlingstilnærminger evaluert.

Dette har det amerikanske National Institute on Drug Abuse (NIDA) – et føderalt institutt med ansvar for klinisk rusmiddelforskning – sammenfattet i «Prinsipper for behandling av ruslidelser hos unge». Heftet utkom i 2014 som en ressurs for helsepersonell, familier og andre som trenger informasjon om avhengighet og behandling av unge med ruslidelser.  

Publikasjonen besvarer vanlige spørsmål om rus og virkninger og presenterer innhold i evidensbaserte tilnærminger til behandling og andre intervensjoner for yngre aldersgruppe. De 13 prinsippene for behandling bygger på tilgjengelig engelskspråklig kunnskap. 

Nasjonal kompetansetjeneste TSB har oversatt og tilpasset innholdet for norske brukere slik at det skal gjenspeile mønsteret av rusmiddelbruk blant unge i Norge og det norske tiltaks- og rusbehandlingstilbudet. Utgivelsen er digitalisert med mange lenker til forskning og kilder til klinisk erfaring og brukerkunnskap.

 

Les kunnskapsoversikten >> Prinsipper for behandling av ruslidelser hos unge – en kunnskapsoversikt

År:
2016

Av:
Nasjonal kompetansetjeneste TSB

2018@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer