Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 37ntg5
(Skriv inn koden over.)

 

Betydelsen av alkohol och narkotika för våld i nära relationer

Denne rapporten presenterer en kartlegging av litteraturgjennomgang av forskning om forholdet mellom alkohol- eller narkotikabruk og vold i nære relasjoner. Bruk av alkohol og narkotika blir ofte nevnt som en årsak til vold. Det mangler imidlertid nåværende sammenstillinger av studier som spesifikt studerer sammenhengen mellom alkohol eller narkotika og vold i nære relasjoner i befolkningen generelt.

Resultatene fra denne svenske litteraturgjennomgangen viser at alkohol kan øke risikoen for vold i nære relasjoner, men at en rekke andre faktorer bidrar til sammenhengen. Oversikten viser også at stoffenes betydning for vold i nære relasjoner er uklar på grunn av at det er gjort få studier. Ettersom kunnskapen er uklar, må arbeidet med å forebygge menns vold mot kvinner og vold i andre nære relasjoner ta hensyn til både stoffbruk og andre faktorer som er knyttet til kvinners og menns levekår og levekår.

Oversikten tar sikte på å øke kunnskapen om hvordan forebyggende arbeid kan bidra til å redusere ANDT-relatert ulikhet i helse. Målgruppen for publikasjonen er koordinator for forebyggende arbeid for ANDT og vold i nære relasjoner.

 

Litteraturoversikten kan lastes ned >> HER

År: 2021 Av: Folkhälsomyndigheten i Sverige

Tilrettelagt av redaksjonen

2020@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)