Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: x6r3s2
(Skriv inn koden over.)

 

Fakta om rusmidler

Det finnes mye informasjon om ulike rusmidler på nett. På denne siden har vi samlet lenker til et utvalg nettressurser som gir god informasjon om ulike rusmidler.

Helsenorge
Helsenorge.no er den offentlige nettsiden for innbyggerne i Norge, driftet av Norsk Helsenett. Der finner du en egen side om rus og avhengighet, hvor rusmidler som røyk, snus, anabole-androgene steroider, alkohol og narkotika presenteres. Det gis også informasjon om data- pengespill og avhengighet, forebygging av overdoser og lenker til hvor du kan finne hjelp og behandling.

 

Rustelefonen
RUStelefonen er en anonym og offentlig informasjons- og veiledningstjeneste for hele Norge. De tar imot henvendelser på telefon, chat eller svarer på spørsmål via nettsiden om rusmidler, rusmiddelbruk og rusproblematikk. På nettressursen finner du også en oversikt over ulike rusmidler fra A-Å. Fokuset er i hovedsak på ungdom, men alle er velkomne til å ta kontakt.

 

Faktaomrus.no 
Nasjonal kompetansetjeneste TSB og Avdeling for rettsmedisinske fag ved Oslo Universitetssykehus har laget en nettressurs med fakta-artikler om rusmidler. Informasjonen oppdateres jevnlig. Der kan du blant annet lese om alkohol, cannabis og andre narkotiske stoffer som GHB, kokain, LSD, MDMA og opioider. Akuttmedisinsk avdeling ved OUS, FHI, Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse og SERAF har også bidratt i arbeidet med nettressursen.

 

National institute on drugabuse (NIDA)
På denne internasjonale nettressursen finner du fakta om de mest vanlige rusmidlene på engelsk eller spansk. Hvert rusmiddel har fått egen side som inkluderer en generell oversikt, navn på de ulike rusmidlene (både klinisk og «gatenavn»), effekten på kropp og hode, statistikker og trender. I tillegg finner du publiseringer og artikler som er skrevet om rusmidlene fra forskere fra NIDA.

 

Drugsmart.com
Drugsmart.com er en ungdomsside med informasjon om alkohol og andre rusmidler. Nettresussursen drives av «Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning» i Sverige. Målgruppen er unge i alderen 13-19 år og voksne som arbeider med ungdom. 

 

Av: Redaksjonen

Foto: Shutterstock
2020@forebygging.no    Redaktør: Beate Steinkjer

Brukerundersøkelse forebygging.no
(tar under 1 min)